Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Merida sportfiets kopen? Kom kijken bij Peter Macco

Het Taiwanese Merida bestaat alweer 46 jaar. Dat is waarschijnlijk veel langer dan je in eerste instantie dacht. Oprichter Ike Tseng startte het merk na een bezoek aan de Verenigde Staten om het imago van Taiwan binnen de fietsindustrie op te vijzelen. 

De naam bestaat in feite uit de drie lettergrepen Me-ri-da. Die betekenen grofweg vertaald “de intentie om alleen mooie en hoogwaardige producten te maken waarmee iedereen op een zo prettig mogelijke manier zijn bestemming kan bereiken”. Een intentie waar je als fietsliefhebber natuurlijk alleen maar achter kan staan. Terwijl ze al lang bestaan heeft Merida zichzelf de laatste 10 jaar ons inziens pas echt goed op de kaart gezet. De fietsen die op hun R&D in Stuttgart ontwikkeld worden hebben een flinke ontwikkeling doorgemaakt en ook wat betreft styling hebben ze grote sprongen gemaakt. De aanwezigheid in de WorldTour helpt uiteraard ook.

Alles wordt wel nog steeds in Taiwan gemaakt, waar ze een van de grootste fabrieken hebben. Ze geloven in de kwaliteit, want ze geven levenslange garantie op hun frames. Hieronder willen we door middel van een selectie een indruk geven van wat Merida te bieden heeft voor komend seizoen. Als locatie hebben we gekozen voor Omnisport, de wielerbaan in Apeldoorn. Nu hebben racefietsen natuurlijk niet meteen heel veel te zoeken op een wielerbaan, maar een wielerbaan met zijn fraaie houtwerk heeft altijd iets bijzonders, toch?

Merida Reacto Disc YC – CF2 frame, Dura-Ace R9100, Vision Metron 55 DB SC wielen – 8,2 kg – € 3.999,-

Scultura
Waar de Reacto uitblinkt in aerodynamica doet de Scultura dat in zijn lage gewicht. Het is ook het model waar je Nibali veelal op zal zien rijden. Een laag gewicht, maar toch zijn ze de aerodynamica niet helemaal uit het oog verloren door de buizen een aero profiel mee te geven om tot een zo goed mogelijke combinatie van laag gewicht met aero te krijgen.

Ook bij de Scultura is er een CF4 en een CF2 carbon frame, waarbij de CF4 het lichtst en stijfst van de twee is. En net als bij de Reacto hebben alle schijfremmodellen steekassen, maar zijn er van de Scultura nog wel velgremmodellen te koop.

De Disc Team-E a € 8.999,- is het topmodel, gevolgd door de 8000-E hieronder. In tegenstelling tot de Reacto zal de Reacto nog wel aluminium modellen hebben. Het instapmodel is de Scultura 100 voor € 799,-.

Klik hier voor een volledig overzicht van alle Merida Scultura's: https://www.petermacco.nl/zoeken?query=merida+scultura

Overzicht Mountainbike's klik: https://www.petermacco.nl/zoeken?query=big+nine

Overzicht Fitnessbikes: https://www.petermacco.nl/zoeken?query=speeder

Naast racefietsen is Merida ook groot in Mountainbikes, Crosshybrides en fitnessbikes. Bij Peter Macco Fietsenwinkel in Utrecht vindt u een uitgebreid assortiment Merida fietsen. Kom langs van een geheel vrijblijvend advies over welke fiets het beste past bij jouw wensen én voor de aller scherpste prijs. 

U bent van harte welkom:
Peter Macco "Alles voor uw fiets!"
Nijverheidsweg 18b 
3534AM Utrecht
Tel: (030) 243 38 32

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Niet akkoord Akkoord