Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

E-bike steeds populairder onder jongeren

E-bikes worden steeds moderner en daardoor aantrekkelijker voor jongeren. De accu zit vaak verwerkt in het frame en de motor in het wiel. De nieuwste e-bikes zijn zelfs geluidloos en sportief. Een van de nieuwste modellen onder de e-bikes is de opoefiets met ingebouwde accu. 
Geen wilde haren meer
 Jongeren die lange afstanden afleggen naar school, kunnen dit nu doen zonder bezweet en verwilderd aan te komen. Daarbij komt dat de e-bike 25 km per uur rijdt en dus een stuk sneller is dan de normale fiets. Nog een voordeel is dat de jongeren geen helm op hoeven op de elektrische fiets. 
Sprake van een trendbreuk
 Volgens Mark Kuper, commercieel directeur van fietsfabrikant Sparta, is er sprake van een trendbreuk. De elektrische fiets is van oorsprong ontwikkeld voor mensen die trapondersteuning nodig hebben. Nu is er steeds meer behoefte aan deze fietsen onder jongeren. Volgens Kuper zijn in 2012 twee ontwikkelingen te verwachten: een nog sterkere leeftijdsdaling bij de gebruikers en een toename in stedelijk gebruik. 
Mobiliteit wordt steeds groter
 De mobiliteit van de jongeren wordt met het gebruik van de elektrische fiets steeds groter. Vooral in grote steden is het lastig ergens te komen met de auto. De e-bike is een goede vervanger hiervoor. Daarnaast worden er steeds meer oplaadpunten en betere accu’s ontwikkeld. Hierdoor kunnen de accu’s langer mee en kunnen ze op lange afstanden regelmatig opgeladen worden. 
Uiteraard kunt u ook bij Tweewielerspecialist Peter Macco terecht voor een uitgebreid assortiment Elektrische fietsen!
 
Bron: www.trouw.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Niet akkoord Akkoord