Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Peter Macco Lease

De bekende leaseauto krijgt nu gezelschap van de leasefiets. En zo’n fiets van de zaak rijd je al tegen 7% bijtelling. En jouw fiets van de zaak kan elk type fiets zijn. Van stadsfiets tot elektrische fiets en van bakfiets tot speed-pedelec.
In tegenstelling tot de oude fietsregeling, is de leasefiets van de zaak voor elke doelgroep interessant. Want ook al rijd je een leaseauto, een leasefiets past daar prima bij. OV-kaart van de baas? Ook dan is de fiets van de zaak een uitkomst. Bijvoorbeeld om naar het station te fietsen. Wil je de fiets alleen in het weekend gebruiken? Ook geen probleem! De fiets is het meest duurzame vervoersmiddel en zorgt ook nog eens voor de dagelijkse beweging waardoor je fitter en vrolijker op je werk komt.

Het contract voor de leasefiets komt, net als bij een leaseauto, op naam van de werkgever. In tegenstelling to de leaseauto is de leasefiets wél voor elke werknemer weggelegd.

Dit zijn de mogelijkheden:    
1. Je werkgever betaalt alle leasekosten
2. Je werkgever draagt een deel bij
3. Je werkgever biedt alleen de leaseregeling aan. De leasekosten zijn voor rekening voor jou als werknemer

In alle drie de scenario’s betaal jij zelf de bijtelling van 7%. Afhankelijk van de prijs van de fiets komt dit netto vaak neer op slechts enkele euro’s per maand.
Als je werkgever niet meebetaalt, of maar een deel, dan profiteer je tóch van flink wat voordeel. Je moet dan aan je werkgever vragen of hij het leasebedrag inhoudt op je brutoloon. Hij vermindert dan jouw brutoloon met de leasekosten. Dat slimme trucje, levert je een flink fiscaal voordeel op van 25-80% ten opzichte van privé aanschaf van een fiets. Indien je werkgever alle leasekosten voor zijn rekening neemt, ben je alleen enkele euro's bijtelling per maand kwijt.
 
De onbelaste reiskostenvergoeding en de leasefiets. Hoe werkt dat?
Een deel van de werkende Nederlanders ontvangt op dit moment een reiskostenvergoeding voor woon-werk verkeer. Deze onbelaste kilometervergoeding om van huis op kantoor te komen, geldt niet voor de ritten per leasefiets. Helaas. Gelukkig mag je werkgever de reiskosten wel blijven uitkeren voor de ritten per auto of openbaar vervoer. Hierdoor rijd je op een gloednieuwe fiets, maar profiteer je ook nog eens van de kilometervergoeding.
Voorbeeld: je fietst twee dagen per week met de leasefiets naar het werk en gaat drie dagen per week met de auto. Je werkgever mag drie dagen per week kilometervergoeding blijven uitkeren.  Werkgevers herinvesteren vaak de reiskosten die ze (deels) niet meer kunnen uitkeren in het leasebedrag. Daardoor heb jij nog voordeliger een fiets.

Bekijk nu snel alle e-bike's welke via Lease A Bike gunstig aangeschaft kunnen worden. 
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Niet akkoord Akkoord